Makuchy

Nasze przedsiębiorstwo PRODUCENT OLEJU dostarcza również makuchy: rzepakowy, sojowy, słonecznikowy – zawsze wysokiej jakości i w korzystnych cenach!


MAKUCHY: rzepakowy, słonecznikowy, sojowy.

Nasza firma specjalizuje się w sprzedaży wysokiej jakości surowców roślinnych stosowanych jako komponenty w wielu branżach.
Klientom dostarczamy również makuchy różnych typów – zawsze wysokiej jakości i w korzystnych cenach!

Oferowane przez nas makuchy posiadają szerokie zastosowanie, między innymi w branżach agro, spożywczej, chemicznej czy petrochemicznej.

Makuchy rzepakowy, sojowy i słonecznikowy stanowią nie tylko komponenty do produkcji wysokoenergetycznego paliwa, ale również mogą być stosowane jako baza dla pasz dla zwierząt.

W naszym asortymencie znalazły się:
• makuch rzepakowy
• makuch sojowy
• makuch słonecznikowy
W naszej firmie zadowolenie klientów jest dla nas najważniejsze, dlatego też dokładamy wszelkich starań, aby nasze towary cechowały się najwyższą jakością.

Kładziemy też nacisk na pełną i profesjonalną obsługę.

Makuchy – podstawowe informacje

Makuchy, inaczej także kołacze czy kuchy to wytłoki, które są produktem ubocznym powstającym podczas wytwarzania oleju z roślin oleistych, w tym z nasion oraz z orzechów.

Makuchy paszowe
Pod względem swojej zawartości posiadają one duże ilości węglowodanów, białek, tłuszczów, witamin i soli mineralnych, dlatego też mogą być ponownie wykorzystane.

Od śruty makuch różni się przede wszystkim większą zawartością tłuszczu, co powoduje, że jest on również bardziej wilgotny.

Makuchy polecane są jako pasza dla zwierząt, w tym między innymi dla świń, drobiu oraz dla bydła rogatego.

Z powodu dużej zawartości tłuszczu pasza wykorzystująca makuchy zawiera większą ilość energii i innych ważnych składników pokarmowych. Pasza taka cechuje się też mniejszym stopniem pylenia.

Nasz magazyn położony jest w Jastrzębiu-Zdroju w pobliżu granicy polsko-czeskiej oraz autostrady A1.

Transport realizujemy przy użyciu własnej floty lub we współpracy ze sprawdzonymi firmami spedycyjnymi.

MAKUCH RZEPAKOWY

Makuch rzepakowy – twardy produkt powstający jako efekt wytłaczania nasion rzepaku. Stanowi wysokoproteinową karmę dla zwierząt – zawiera aż do 33-39 proc. proteiny..

Ze względu na dużą zawartość wartościowych składników odżywczych są one ponownie wykorzystywane w różnych branżach, w tym między innymi w branży agro, spożywczej czy chemicznej.

Najczęściej makuch stosowany jest jako wysokiej jakości pasza wysokobiałkowa, która sprawdza się w karmieniu zwierząt. Jest uniwersalnym komponentem paszowym pochodzenia roślinnego.

Pod względem swojej zawartości posiadają one duże ilości węglowodanów, białek, tłuszczów, witamin i soli mineralnych, dlatego też mogą być ponownie wykorzystane. Od śrutu makuch różni się przede wszystkim większą zawartością tłuszczu, co powoduje, że jest on również bardziej wilgotny.

MAKUCH SOJOWY

Makuch sojowy – popularny składnik mieszanek paszowych dla zwierząt powstający poprzez wyciskanie oleju sojowego z nasion soi przez proces ekstrudowania. Wysokogatunkowy komponent białkowy oferowany w przystępnej cenie..

Ze względu na wysoką zawartość tłuszczu makuch jest bardziej wilgotny od śruty, a także cechuje się niższym pyleniem.Najczęściej makuchy stosowane są w żywieniu zwierząt hodowlanych.

Charakteryzują się bardzo dobrą przyswajalnością, wysoką zawartością energii, a także wartościowych protein, dlatego doskonale sprawdzają się jako pasza wysokobiałkowa bez potrzeby dodatkowego stosowania drogich tłuszczów.

Makuchy polecane są jako pasza dla zwierząt, w tym między innymi dla świń, drobiu oraz dla bydła rogatego. Z powodu dużej zawartości tłuszczu pasza wykorzystująca makuchy zawiera większą ilość energii i innych ważnych składników pokarmowych. Pasza taka cechuje się też mniejszym stopniem pylenia.

MAKUCH SŁONECZNIKOWY

Makuch słonecznikowy – oferowany w postaci prasowanych nasion słonecznika. Cechuje się wysoką zawartością protein roślinnych aż do 40 proc., a także wartościowych tłuszczów i innych składników jak fosfolipidy, beta karoten i witamina E.

W porównaniu do śrutów makuchy zawierają większą ilość tłuszczu, a także są bardziej wilgotne, dlatego też wtedy, gdy stosowane są jako pasze, nie wymagają już dodawania do nich drogich olejów.

Jednym z najpopularniejszych typów makuchów jest makuch słonecznikowy, który powstaje w procesie prasowania ziaren słonecznika. Jest to bardzo popularny komponent mieszanek paszowych, który cechuje się wysoką zawartością proteiny roślinnej – nawet do 40%

Makuchy, inaczej także kołacze czy kuchy to wytłoki, które są produktem ubocznym powstającym podczas wytwarzania oleju z roślin oleistych, w tym z nasion oraz z orzechów. Najczęściej makuchy wytwarza się z pozostałości po procesach produkcji oleju rzepakowego, sojowego albo słonecznikowego.

Zapraszamy do zamówienia makuchów!
W firmie PRODUCENT OLEJU zależy nam na całkowitym zadowoleniu wszystkich z naszych klientów. Chcemy, aby współpraca z nami zawsze była udana, dlatego też do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie, uwzględniając życzenia naszych odbiorców.

Zapewniamy własny transport makuchów do klientów – nasz magazyn położony jest w południowej części Polski, w miejscowości Jastrzębie-Zdrój.

Mamy duże oczekiwania od naszych dostawców – dzięki temu oferujemy Państwu wyłącznie najwyższej jakości surowce roślinne o szerokim zastosowaniu. Dostępne u nas surowce poddawane są również regularnym kontrolom przez certyfikowane laboratoria analityczne.

W razie dodatkowych pytań dotyczących naszego asortymentu jesteśmy zawsze do Państwa dyspozycji – prosimy o kontakt.

Zapraszamy serdecznie do zamówienia wysokiej jakości makuchów rzepakowych, sojowych i słonecznikowych w naszej firmie!